2011-12-14 09:12:03• hírek • (x)

Észak-Magyarország, ahol minden lépés új élmény

Szakmai és nagyközönségi rendezvényeket szervez a Magyar Turizmus Zrt romániai képviselete és Észak-magyarországi Regionális Marketing Igazgatósága.

2011. december 15-én és 16-án két romániai városban, Szatmárnémetin és Nagybányán régiós szolgáltatókkal, borászatokkal, szállodákkal, fürdőkkel együtt mutatkozik be .

December 15-én Szatmárnémetiben a Grand Mall bevásárlóközpont karácsonyi vásárának keretén belül mutatják be a nagyközönség számára Észak-Magyarország értékeit. A délután 16.00-kor kezdődő bárki számára nyitott rendezvény előtt az észak-magyarországi turisztikai szakemberek egy szakmai workshopon találkoznak helyi kollégáikkal. December 16-án, Nagybányán szintén a karácsonyi vásár keretén belül , azonos forgatókönyv szerint mutatkoznak be a magyarországi régió szolgáltatói a Gold Plazaban.

A workshopon és a karácsonyi vásáron Észak-Magyarország hegyvidéki régiójának legkülönbözőbb települései, térségei, látnivalói, borászatai, szállásadói mutatkoznak be.

A híres Tokaji történelmi borvidék nem maradhat ki a régió bemutatásakor - innen neves hotelek is bemutatkoznak. Tokaj és környéke méltán került fel az UNESCO Világörökségi listájára, hisz itt készítik a világ egyik leghíresebb borát, a Tokaji Aszút - „a királyok borát, a borok királyát". Észak-Magyarország legnagyobb városát, Miskolcot a különleges Miskolctapolcai Barlangfürdő képviseli. A barlangi fürdőzés élményeit a legkülönfélébb wellness szolgáltatások egészítik ki.

A miskolctapolcai barlangfürdő

Ugyanez elmondható az idén felújított Mezőkövesdi Zsóry-fürdőről is. A népművészetéről híres város fürdője tökéletesen alkalmas a kikapcsolódásra, pihenésre, felüdülésre.

Jelentős számú kiállító érkezik Eger városából és környékéről - nem véletlenül, hisz a város és térsége bővelkedik látnivalókban, történelmi, kulturális nevezetességekben, rendezvényekben. Aki Egerben jár nem hagyhatja ki a vár és a történelmi Belváros megtekintése mellett a Szépasszony-völgy meglátogatását sem. Magyarország leghíresebb pincesora egész évben várja azokat a vendégeket, akik az Egri Bikavér mellett a borvidék többi borát is szeretnék megkóstolni. A workshopon és a karácsonyi vásáron jelen lesz a környék két jelentős fürdője, az egerszalóki és a demjéni, valamint különböző minőségi wellness és tematikus hotelekkel lehet megismerkedni.

A megjelent kiállítók mellett a térség többi részéről, turisztikai lehetőségeiről is információt kaphat nak az érdeklődők, mint pl. az Aggteleki Cseppkőbarlangról, a hollókői világörökségi Ófaluról, a Mátra új wellness szállodáiról, a régió várairól, látnivalóiról, nevezetességeiről.

Az Aggteleki Csepkőbarlang

Érdemes tehát kilátogatni Szatmárnémetiben december 15-én, csütörtökön 16 órától a Grand Mall-ba és Nagybányán december 16-án, pénteken 16 órától a Gold Plaza bevásárló központba.

Ismerkedjen meg Észak-Magyarországgal!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: